Het primaire doel van het bezoek in Zambia was dan ook de NGO registratie en daar is de meeste tijd aan besteed: het voldoen aan verscheidenheid van formaliteiten waaronder de vingerafdrukken van alle 10 vingers en handpalmen van de BEZWA bestuursleden op het politiebureau in Ndola. De dag voor Kerstmis 2018 kwam het verlossende bericht uit Zambia dat BEZWA een NGO registratie had gekregen. Een organisatie dus, die helemaal los zou staan van welke, al dan niet kerkelijke, organisatie dan ook. Daarmee kunnen we een nieuwe stap gaan maken, waarover meer in dit nieuwsbulletin.

Kort na terugkomst uit Zambia ontvingen we de formele goedkeuring als NGO, een geweldig resultaat waarmee het bestuur verdere plannen is gaan maken met Wilde Ganzen voor een nieuw te bouwen jeugdcentrum.

Die plannen worden in de loop van 2019 verder besproken en ontwikkeld met alle betrokken partijen (bestuur en coördinator in Zambia, bestuur BEZWA Foundation in Nederland en organisatie Wilde Ganzen) Verdere ontwikkeling en Fondswerving zullen op de website worden weergegeven en bijgehouden.

 

 

 

Naast de activiteiten voor de NGO registratie, was er kort voor de Kerstdagen van 2018 nog weer een voedseluitreiking voor de allerarmste kinderen.

Een hoogtepunt van de reis was bovendien de diploma-uitreiking aan 46 studenten van de diverse opleidingen. De eer viel mij toe om alle diploma’s persoonlijk te mogen overhandigen.

Tot slot mocht ik aanwezig zijn bij de inzegening van het Kerkelijk Huwelijk van de molenaar van de maismolen, Luka Banda.
Een prachtige ceremonie met een mooie bruid en bruidegom.