Uitdagingen

Jeugd- en opleidingscentrum

eHelp MEe

Help mee het nieuwe jeugdcentrum in ndola / zambia verder in de toekomst te brengen en geef hen een kans, met een vakopleiding, armoede de rug toe te keren.

De locatie

Jeugd- en opleidingscentrum

BEZWA (genoemd naar de oprichter van het jeugdproject in Ndola, wijlen professor Klaas Zwanepol) geeft de jeugd waar mogelijk steun aan een enige jaren geleden gestart jeugdproject in Chipulukusu, een straatarme sloppenwijk in Ndola (Noord-Zambia).
Onder haar 80.000 inwoners heerst veel werkloosheid en vormen drank- en drugsgebruik, criminaliteit en prostitutie een probleem. HIV en TBC en Malaria zijn veel voorkomende ziekten.
Vooral jongeren zijn kwetsbaar in zo’n situatie. Rondhangen op straat geeft een kind uiteraard geen fatsoenlijk toekomstperspectief.
In het BEZWA-Jeugdcentrum zullen de volgende activiteiten plaats gaan vinden: Voorlichting (o.a. Lichaamshygiëne en AIDS-preventie) geven Lokalen zijn ingericht voor vakonderwijs, o.a. computerkennis, kleding maken, koken en catering alsmede elektrotechniek. Gestart gaat ook worden met een opleiding voor timmerman in 2021. De coördinator, het bestuur en onderwijzend personeel staan klaar voor de toekomst.

Bestuur en onderwijzers bijeen op 18-1-2021

Vakkennis

Vakkennis biedt jongeren de kans in hun eigen levensonderhoud te voorzien!

Op eigen benen

Geef het nieuwe centrum bestaansrecht

Met het gebruik van de maismolen, de verkoop van gemaakte eenvoudige kleding en met het laten gebruiken van een wifi-installatie kan het BEZWA-project in de toekomst op eigen benen staan. Naar verwachting zal dat vanaf 2026 zijn.

 

fondswerving

De BEZWA-foundation gaat met enthousiasme door met fondswerving

De BEZWA-foundation gaat door vanaf 2021 met de fondswerving om het centrum verder te helpen naar een onafhankelijke toekomst. Houd daarvoor de website in de gaten met daarop de genomen initiatieven.

Met een donatie voor het BEZWA-jeugdcentrum maakt u het mogelijk dat jongeren in Ndola een kans krijgen om armoede de rug toe te keren met een opleiding waarin ze in de toekomst in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Helpt u mee?

Helpt u mee, samen met wilde ganzen, hun droom waar te maken?

Hulp gevraagd

Help ons de jeugd van Chipulukusu een toekomstperspectief te bieden en de gevolgen van orkaan ANA het hoofd te bieden.