ORGANISATIE
Prof. dr. K. Zwanepol,

Klaas Zwanepol (1947) heeft theologie gestudeerd en vervolgens gedoceerd in Kampen, Amsterdam en Utrecht, sinds 1996 als hoogleraar voor lutherse theologie en symboliek. Via gastonderwijs aan het JMTUC in Lusaka is hij betrokken geraakt bij het BEZWA-project. Vanaf 2010 heeft hij de contacten met Chipulukusu (Zambia) over en de fundraising voor dit project in Nederland verzorgd.

Voor het laatste heeft hij zijn contacten in de kerkelijke en onderwijswereld kunnen inzetten. In 2010, 2012 en 2014 heeft hij Jeugdcentrum bezocht en de kwetsbare onderneming door moeilijke fasen heen weten te loodsen. Het is om verschillende redenen goed dat zijn privéinitiatief verbreed is tot een stichting waarvoor meerdere personen bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen.
Overleden, na een ernstige ziekte, op 30 juni 2018
Dr. R. Bos, Secretaris

Rein Bos is in 1955 geboren op Urk. Na zijn studie theologie werd hij predikant van de Geref. Kerk in Giessen. In 1992 promoveerde hij tot doctor met een studie over preken vanuit het Oude Testament. Hij gaf verschillende lezingen en cursussen over homiletiek in binnen- en buitenland. Sinds 1988 is hij  predikant van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Putten.

Naast zijn predikantschap is hij actief als onderzoeker en docent. Hij was verbonden aan de Theologische Universiteit in Kampen en  hij is tweemaal gastdocent geweest aan het Justo Mwale University College in Lusaka te Zambia.
Email : rbos@bezwa.nl
Dhr. F.W. Spansier , penningmeester/wnd. voorzitter


Franz Wilhelm Spansier
(1947), geboren en getogen in het Zuid-Hollandse, was jarenlang werkzaam als hoofd van de afdeling beheer en administratie van een middelgrote woningcorporatie. Sinds 1995 was hij accountmanager gespecialiseerd in beheer, onderhoud en administratie voor verenigingen van eigenaren. In 2003 heeft hij zich als zelfstandig ondernemer van een beheerkantoor op dit gebied gevestigd. Hoewel hij dit kantoor in 2012 heeft overgedragen aan een opvolger heeft hij tot 2015 zijn werkzaamheden hierin voortgezet.

Daarnaast is hij Kerkrentmeester/Ouderling van de Evangelisch Lutherse Gemeente Utrecht en als vrijwilliger van de PKN betrokken bij de controle van begrotingen en jaarstukken van aangesloten kerkelijke organisaties.
Email : fwspansier@bezwa.nl
Board of the BEZWA-Project

Mrs. Margareth Zulu
Voorzitter     
                                                            
Rev. Rabson Ngoma                                                        Woordvoerder
Staff BEZWA-Project
Van links naar rechts

Mr. Samuel Banda (Technical Dpt.)

Mr. Oscar Mulubwa, (Coordinator)

Mr. Isaac Phiri (Ass. coordinator)

Past. Cletus Mwernda (Member)
Over ons
Doneren
Contact
Lange Uitweg 23
3998WD Schalkwijk
Tel. 030-6066643

KvK nr. 63817063
RSIN nr. 855413748